stichting dak en milieu
Gegevens Dakbedekking in Milieudatabase

Getoetste gegevens Bitumen Dakbedekking in Nationale Milieudatabase

Voor 4 bitumen dakbedekkingssystemen is getoetste milieu-informatie in de 1.6 versie van de Nationale milieudatabase (NMD) opgenomen. Deze onafhankelijk getoetste milieu-informatie is aangeleverd door Stichting Dak & Milieu.

Dak & Milieu heeft getoetste milieu-informatie aangeleverd omdat in de bouwpraktijk veelvuldig met onbetrouwbare en onjuiste gegevens over bitumen dakbedekking werd gerekend. Hierdoor werden er verkeerde conclusies getrokken over de milieuprestatie van bitumen dakbedekking. Met deze getoetste milieu-informatie in de NMD versie 1.6 is de markt nu in staat om betrouwbare milieuprestatieberekeningen uit te voeren voor bouwwerken met de navolgende bitumen dakbedekkingssystemen:

  • Eenlaags gemodificeerd bitumen volledig gekleefd (brandmethode)
  • Tweelaags gemodificeerd bitumen volledig gekleefd (brandmethode)
  • Tweelaags gemodificeerd bitumen mechanisch bevestigd
  • Tweelaags gemodificeerd bitumen losliggend geballast

Deze milieu-informatie is representatief voor de producten/systemen die de deelnemers in het cluster milieukengetallen van Stichting Dak & Milieu kunnen leveren.

Stichting Dak & Milieu verwacht dat milieuprestatieberekeningen voor bouwwerken, met de gegevens uit de NMD versie 1.6, de uitstekende milieuprestaties van bitumen dakbedekkingen zullen bevestigen.

Dak & Milieu

Bahialaan 100
3065 WC ROTTERDAM

Telefoon: +31(0) 180 820268

E-mail: pl@dakenmilieu.nl

Directie:
Peter H.J Ligthart